Bezmetalna keramika

Bezmetalne krunice se koriste u situacijama kad želimo da nadoknadimo jedan ili više nedostajućih zuba. Krunice su napravljene od fine keramike koja se nanosi posebnim rasporedom u slojevima kako bi se imitirali slojevi materijala koje posjeduje i sam prirodni zub. Na taj način nam je dozvoljeno da maksimalno individualiziramo boju zuba, propusnost svjetla, površinski reljef i teksture zuba. Ukoliko se sve ovo uzme u obzir u toku izrade finalni rezultat neće izostati. Dizajn krunica je moguće maksimalno prilagoditi potrebi i zahtjevima pacjenata bez obzira da li se radi o protrudiranim ili retrudiranim zubima koje je potrebno vratiti u zubni niz, zatvaranju dijastema ili je riječ o zubima koji su promijenili boju zbog liječenja.

Bezmetalne krunice imaju nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne metalkeramičke krunice, a one su:

  • Maksimalno prirodan izgled kod ovako nadoknađenih zuba
  • Poboljšana translucencija i transparencija ( ulazni index loma svjetlosti sličan je kao kod prirodnih zuba što doprinosi estetici zuba)
  • Izostanak crnog pobojanja okolne gingive, što je ponekad slučaj kod metalkeramike
  • Prirodan izgled pri izloženosti na fluorescentno svjetlo pri čemu se ne razlikuje bojom od susjednih zuba ( npr. kod osvjetljenja u disco prostorima, plesnim podijima)

Naše porcelanske krunice posjeduju ekskluzivnu 5 godišnju garanciju

Ukoliko ste zainteresovani za naš tretman izrade bezmetalnih krunica molimo vas da putem telefona ili emaila stupite u kontakt sa nama kako bi vam zakazali inicijalni termin. Na tom terminu ćemo pregledati i ocijeniti stanje vaših zuba, uraditi potrebne snimke, saslušati vaše želje i očekivanja vezano za izgled konačnog rješenje i na kraju predložiti vam rješenje koje je izvodivo u vašoj situaciji.

Cijena ovog tretmana je 30 KM i ukoliko prihvatite predloženo rješenje novac koji ste platili za pregled će vam biti refundiran nakon izrade rada.