Totalna rekonstrukcija

Pod totalnom rekonstrukcijom se podrazumijeva niz koraka koje je potrebno uraditi da bi se izvršila uspješna rekonstrukcija kako sa estetskog tako i sa funkcionalnog stanovišta. Pacjentima koji imaju potrebu za ovom vrstom usluge mi poklanjamo posebnu pažnju. Jako je bitno prije samog početka ove vrste tretmana pacijenta pažljivo saslušati i vidjeti koje su njegove želje i u kojoj ih mjeri možemo uvažiti. Osim toga potrebno je pacijentu predočiti šta je od toga zaista moguće i sprovesti. Krajnji cilj je jako bitno utvrditi sa pacijentom jer tada finalni rezultat neće izostati i prije svega neće biti iznenađenje za samog pacijenta. Ovi tretmani su nerijetko multidisciplinarni. Šta to znači za pacjenta? To znači da sam opšti stomatolog najvjerovatnije nemože odgovoriti svim izazovima kompleksnog slučaja nego će pri tom najvjerovatnije morati angažovati i specijaliste iz drugih oblasti kao npr. oralnog hirurga, ortodonta, parodontologa…. 

Nerijetko ovi zahvati mogu da traju i više mjeseci dok se svi zahvati provedu. Najčešće su zahvati kombinovani sa periodima odmaranja jer je potrebno da se određena tkiva oporave prije nastavka tretmana.

Pacijent za ovu vrstu tretmana mora biti jako motiviran i imati dovoljno vremena kako bi finalni rezultat bio maksimalan i dugotrajan.

Ukoliko ste zainteresovani za naš tretman totalne rekonstrukcije molimo vas da putem telefona ili emaila stupite u kontakt sa nama kako bi vam zakazali inicijalni termin. Na tom terminu ćemo pregledati i ocijeniti stanje vaših zuba, uraditi potrebne snimke, saslušati vaše želje i očekivanja vezano za izgled konačnog rješenje i na kraju predložiti vam rješenje koje je izvodivo u vašoj situaciji.